0 Korpa: 0 RSD
Korpa je prazna.
Šta raditi kada je toner pri kraju ili se potroši

Šta raditi kada je toner pri kraju ili se potroši

Toneri i kertridži u štampačima ne traju večno. Desi se da čak i kada nam računar daje upozorenja da nam nije ostalo još puno boje za štampanje mi i dalje odlažemo njegovu zamenu. Želimo da uštedimo i da iskoristimo i poslednju kap boje u toneru. Ili možda čekamo da se oslobodimo svih obaveza na poslu, a onda u međuvremenu zaboravimo i na taj važan detalj.

Sigurno ste bili u situaciji da pokušavate da odštampate neki važan dokument, a iz štampača izađe papir sa bledim tekstom ili slovima koji nedostaju? Kada se to desi ako štampate nešto za sebe, onda to i nije tako strašno, ali kada vam hitno treba čitljiv i uredan dokument nastaje zabrinjavajuća situacija i imate još više posla oko zamene tonera ili kertridža. Zato je bolje izbeći dodatni stress i na vreme zameniti toner.

Koliko će trajati toner?

Vek trajanja tonera zavisi od toga koliko često koristite štampač. Za  svakodnevno pripremanje dokumenta ili ugovora, toner neće potrajati duže od dva do tri meseca ( oko 1200do 2500 štampanih strana.) Kada sve radi bez poteškoća  teško da će neko brojati svaki papir koji izađe iz štampača pa da zna unapred koliko još može da štampa.

Postoje formule koje precizno izračunavaju koliko će vas toneri služiti mada i za to unapred treba znati koliko će biti teksta, grafikona, slika… To ume da bude veoma zbunjujuće ako isti štampač koristi više osoba. Opcija koju imaju današnji štampači je Toner Save mode (kako je to naznačeno kod Brother i Samsung štampača) ili Eco mode kako je opcija obeležna kod HP štampača. Ova opcija je odlična jer neće uticati na to koliko vam je taman ili svetao odštampani tekst, već samo štedi toner. Možete uštedeti i na fontu i proredima. Koliko god da Times New Roman deluje elegantno, nije baš ekonomičan.

  1. Prvo upozorenje se pojavljuje na monitoru računara. Ono jeste preventivno, i možete još neko vreme štampati, ali ga ne treba zanemariti.
  2. Ako je nivo praha u toneru nizak glava za štampanje nije ravnomerno obložena bojom, ili se stvaraju grudvice, pa se tako dešava da na papiru ostaju linije.
  3. Još jedan simptom da je neophodno zameniti toner su blede boje. To se najčešće može primetiti kod crne boje, ali i kod tonera u boji.

Kako da maksimalno iskoristite toner?

Možete izvaditi toner i promućkati ga, ali morate biti veoma pažljivi kada to radite kako vam boja ne bi završila na odeći. Dobra strana je, da ćete moći barem narednih nekoliko dana još da štampate.

Bez obzira da li ste dočekali poslednji trenutak da biste zamenili toner ili već reagujete na prvo upozorenje, kod nas možete naći originalne ili kompatibilne tonere za veliki broj štampača. Mi ćemo se potruditi da vam ih dostavimo što brže i pomognemo vam da obavljate svoj posao nesmetano.

Ocenite koliko ste zadovoljni kupovinom na našem sajtu na skali 1-10.
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".