Koji tip štampača je pogodan za malu kancelariju?

Koji tip štampača je pogodan za malu kancelariju?
Inkjet štampači 

Mogu biti dobro rešenje ako je jeftinija štampa prioritet. Međutim, trebalo bi da štampate redovno, najmanje jednom nedeljno. Ako ne koristite štampač duže vreme mlaznice se mogu osušiti. Suve i začepljene mlaznice se tada mogu očistiti samo posebnim sredstvima za čišćenje, ili će možda biti potrebno kupiti nove kertridže ili glave štampača, što povećava ukupne troškove štampanja.

Laserski štampači

Ne morate da brinete o laserskim štampačima čak i ako mesecima ništa ne štampate. Pored toga, odlikuju se brzinom štampanja, što je posebno korisno ako treba da odštampate dokument sa više stranica. Obično imaju veće troškove nabavke, ali štampanje ima niske operativne troškove.

Multifunkcionalni štampači

U maloj kancelariji možda neće biti mnogo prostora za skladištenje raznih uređaja. Pored toga, male i srednje kancelarije nemaju koristi od kupovine odvojenog štampača i skenera u smislu troškova nabavke. Multifunkcionalni štampač koji štampa, skenira i kopira može biti pravi izbor za vas.

Pored klasičnih štampača, postoje i štampači velikog formata sa kojim možete da štampate na tehničkim papirima, folijama i drugim materijalima ili 3D štampači koji za vas štampaju trodimenzionalne modele. Ali za uobičajene male kancelarijske svrhe, vredi odabrati jedan od gore navedenih. 

Na koje parametre treba da se fokusirate za vaš kancelarijski štampač?

Sledeća pitanja mogu vam pomoći da odaberete štampač:

Da li ćete štampati u boji ili crno-belo? Boja štampe zavisi od vrste punjenja. Ako u kancelariji štampate samo tekstualne dokumente, crno-beli štampač će biti dovoljan. Ako želite da štampate fotografije, slike, grafikone u boji ili mape- odaberite štampač u boji. Kada birate, uzmite u obzir rezoluciju štampanja u boji (naročito ako želite da štampate fotografije i slike) i cenu punjenja u boji da biste dobili predstavu o tome koliko će koštati rad štampača u boji (u poređenju sa crno-belim štampačem).

Koliko često i koliko stranica ćete štampati? Brzina štampanja obično označava koliko stranica štampač štampa za 1 minut. Laserski štampači obično mogu da štampaju 20 do 30 stranica u minuti, ali neki kancelarijski štampači sada mogu da štampaju 60 ili više. Inkjet štampač obično obrađuje 5 do 20 stranica u minuti.  Ako štampate nekoliko stranica nedeljno, potreban vam je štampač koji ima manju brzinu štampanja, ali vam je pristupačniji. Međutim, ako često štampate veliki broj dokumenata, fokusirajte se na laserski štampač visokog kvaliteta.

Da li želite da štampač može da skenira i kopira? Ako tražite štampač koji „može da uradi sve“, obavezno se fokusirajte na višenamenske štampače tako da ne morate posebno da kupujete kopir ili skener. Možete da  štampate u boji i crno-belo, skenirate dokumente na računar i pravite kopije postojećih dokumenata ili knjiga. Cena kupovine višenamenskog štampača je obično veća od cene samostalnog štampača, ali nudi više pogodnosti i štedi prostor u kancelariji. Funkcije štampača koje takođe mogu biti korisne su: štampanje bez ivica, podrška za direktno štampanje, WiFi ili Bluetooth, automatsko dvostrano štampanje.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nazovite!
Tel: 065-8818-585 ili 024-541-523

Često postavljena pitanja

Kako da znam koji toner ili kertridž mi je potreban za moj štampač?

Na osnovu modela štampača možete proveriti koji vam je odgovarajući toner ili kertridž potreban. Model štampača najčešće je na prednjoj strani štampača oko tastera ili displeja. Kad ukucate taj broj u deo pretraživanje na veb stranici, ona će vam izlistati odgovarajući potrošni materijal a vi možete odabrati koji vam je potreban.
Ukoliko i dalje niste sigurni, najbolje da otvorite štampač i proverite oznaku na samom toneru ili ketridžu koji se već nalazi u vašem štampaču.

Ako imate bilo koja pitanja ili tražite savet, slobodno nazovite nas na sledećim brojevima:  +381 65881 8585 ili +381 24 541 523

Kako se naručuju proizvodi?

Svaka narudžbina mora da bude u pismenom obliku zbog tačnosti podataka.

Nakon što ste željene artikle stavili u korpu, kliknite na Korpu gore u desnom uglu. Prilikom poručivanja artikala iz korpe, potrebno je da unesete Vaše podatke: ime i prezime, ulica i broj, mesto isporuke, broj telefona i email adresu. Molimo Vas da obratite pažnju na tačnost podataka! Pored unetih podataka, treba da odaberete način dostave i način plaćanja.

Ako želite da račun glasi na firmu izaberite "DA" kod Informacije za naručivanje. 

U mogućnosti ste da željene artikle naručite i putem email-a office@tonerdiskont.rs ili preko telefona tel:+381 24 541 523, mob:+381 65 881 8585

Kako se preuzimaju naručeni artikli?

a) Dostava na kućnu adresu preko kuriske službe

Nudimo Vam 2 vodeće kurirske službe: City Express i Daily Express!!!

Omogućili smo izbor kuriske službe - kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata.

Kuriri isporučuju paket na Vašu adresu koju ste uneli prilikom naručivanja. Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike Srbije, na adresi navedenoj u porudžbini. Molimo Vas da obratite pažnju na tačnost Vaših podataka u porudžbini kako bismo obezbedili tačnu i pravovremenu isporuku na željenu adresu.

PAKETOMAT - Dexpress - Tu opciju imate kada izaberete Daily express za kurirsku službu. Vi morate svakako da date vašu adresu, i taj dan kada Vam šaljemo paket, dobijete jednu poruku, sa linkom, gde možete preusmeriti Vaš paket na paketomat. Paket možete preuzeti u roku od 48 sati. 

PARCEL SHOP - City Express: Ne morate čekati kurira, usluga paket shop vam pruža fleksibilnost i štedi vreme. Mogućnost preuzimanja paketa u vreme kad Vam odgovara. Prilikom narudžbine Vi svakako unesite Vaše podatke za slanje. Pre isporuke dobijate poruku od City Express-a sa linkom Vaše porudžbine pomoću kojeg možete preusmeriti paket na Parcel shop u Vašoj blizini i preuzeti pošiljku kad imate vremena u 48 sati.

b) Sopstvena dostava

Ako imate ugovor sa drugom kurirskom službom, možete dati nalog za svoju kurirsku službu, samo javite nam Vaš zahtev, kako bismo pripremili robu za preuzimanje. Tel: +38165-8818-585Radno vreme kancelarije (kada može vaša kurirska služba da preuzme paket) ponedeljak- petak od 08 do 16h časova. 
 

c) Lično preuzimanje

Moguće je lično preuzimanje artikala u našoj kancelariji u Subotici. Radnim danima od 08 do 16h časova. 
Molimo Vas da se najavite na broj: +38165-8818-585 kako bismo pripremili robu na vreme.

Kako može da se izvrši plaćanje naručenog artikla?

Za kupovinu putem naše internet prodavnice moguća su 4 načina plaćanja:

PLAĆANJE POUZEĆEM - Plaćate kuriru kod preuzimanja paketa.

Posle predate narudžbine dobijete obaveštenje sa informacijama i identifikaciom narudžbine preko e-maila, ali isplatu vršite u momentu kada Vam kurir isporučuje paket. Molimo Vas da budite ljubazni i spremite tačan iznos novca za slučaj da kurir nije u mogućnosti da Vam vrati kusur. 

BANKOVNI PRENOS ZA PRAVNA LICA – plaćanje virmanom za pravna lica

Plaćanje vršite na osnovu predračuna ili potvrde o narudžbini koju dobijete nakon potvrde narudžbine. Za poziv na broj dovoljno je da unesete broj narudžbine / predračuna. 
Broj našeg tekućeg računa:  OTP banka Srbija a.d. 325-9500700025310-22.

M-BANKING / E-BANKING – plaćanje za FIZIČKA LICA

Iznos iz potvrde o narudžbini plaćate on-line preko Vašeg E ili M-bankinga. Za poziv na broj dovoljno je da unesete broj narudžbine.
Broj našeg tekućeg računa:  OTP banka Srbija a.d. 325-9500700025310-22.
Uplate proveravamo više puta preko dana, ako vaša uplata stigne do 14h, robu šaljemo istog dana. 

PLATNA KARTICA – plaćanje sa karticom unapred

Plaćanje odmah prilikom narudžbine putem Vaše platne kartice – brzo i jednostavno. Prilikom kupovine, sigurnost Vaših podataka garantuje OTP banka Srbija AD, ceo proces naplate se obavlja na stranicama OTP banke koji obezbeđuje online plaćanje. Vaši podaci o platnoj kartici uopšte nisu dostupni nama. 3D Secure smanjuje rizik potencijalne zloupotrebe Vaše platne kartice. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljlive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografkse tehnologije.

Koja je cena dostave?

Cena dostave zavisi od težine paketa i od kurirske službe koju izaberete. Kod svakog proizvoda je naznačena približna težina jednog proizvoda. Pored toga možete pogledati i troškove dostave klikom na dugme: 

Na osnovu tih informacija možete izračunati cenu dostave koji se inače svakako pokazuje i u vašoj korpi.
Tačne cene dostave možete pogledati detaljnije u stavci Dostava u gornjem meniju. 

Da li postoji mogućnost za lično preuzimanje naručenog artikla?

Moguće je lično preuzimanje artikala u našoj kancelariji u Subotici radnim danima od 08 do 16h časova, na adresi Samoborska 48. Potrebno je na vreme najaviti Vaš dolazak kako bismo pripremili robu na vreme. Molimo Vas da ponesete sa sobom tačan iznos gotovine.

Molim Vas nazovite nas na broju : +381-65-8818-585.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.