0 Korpa: 0 RSD
Korpa je prazna.
Šta raditi ako Canon štampač ne prepoznaje kertridž?

Šta raditi ako Canon štampač ne prepoznaje kertridž?

Da biste koristili Canon kompatibilni kertridž - funkcija merenja nivoa mastila mora biti isključena, a tada uređaj neće prikazati nivo mastila u kertridžu. To neće uticati na mogućnost štampanja.

Zašto ne prikazuje nivo mastila u kertridžu?

Ako kupite originalni Canon kertridž, softver štampača će vam prikazati da je on pun i da ima visok nivo mastia u njemu. Kada ga potrošite pokazivaće da je prazan. Kompatibilni (napunjen) kertridž izrađuje se tako što se jednokratni prazan kertidž čisti, dopunjava i proverava njegova funkcionalnost. Pošto se elektronika na kertridžu ne može “resetovati” (nulirati nivo mastila) iz tog razloga će štampač i dalje pokazivati kao da je kertridž prazan. To se dešava zato što štampač ne prati stvarnu količinu -nivo mastila (to jest ne prepoznaje kertridž sa mastilom), a elektronika pokazuje aktualni nivo mastilla. Tako i nakon punjenja kertridža štampač i dalje pokazuje kao da je prazan ali ustvari je pun i spreman za upotrebu. Dakle, potrebno je isljučiti funkciju mastila na štampaču.

Ocenite koliko ste zadovoljni kupovinom na našem sajtu na skali 1-10.
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".