PROCEDURA ZA POVRAT ROBE KUPCA U ZAKONSKOM ROKU


Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon o krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.


Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ FISKALNI RAČUN i napisan RAZLOG VRAĆANJA:
1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani. 
2. Ukoliko je greškom prodavnice TR Mandarin fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.


U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava putem kontaktnih podataka navedenih na stranici ili dolaskom u prodajni objekat gde je kupio robu. U slučaju da kupac reklamira artikal nakon isteka ovog vremena, zbog nedostatka ili kvara, može to učiniti takođe lično ili putem kontaktinih podataka.


Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom slučaju kupac vraća :

  • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi)
  • Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,...)
  • Ukoliko je roba poručena preko WEB-a poslaće nam i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

Prema članu 27.: Kupac je dužan da vrati robu TR Mandarin-u, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati. 

Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
TR Mandarin je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. 

Povrat novca kupcu koji nema otvoren tekući račun izvršiće se elektronskim putem poštanskom uputnicom u roku od 7 dana od dana prijema povrata pošiljke.
Povraćaj sredstava se vrši iskljucivo na gore navedeni način i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini. Povraćaj sredstava ne može da se vrši tako da kupac vrati robu sa kurirskom službom sa uslugom plaćanje pouzećem jer to nije zakonski postupak za reklamaciju. 

Ukoliko ste se odlučili da izvršite zamenu ili da odustanete od kupovine, potrebno je da nas obavestite pozivom na broj 024/541-523 ili nam pošaljite email na adresu office@tonerdiskont.rs  kako bi dobili potrebne instrukcije vezano za zamenu ili povrat sredstava.

Kupljeni proizvod zajedno sa potrebnom dokumentacijom možete poslati putem kurirske službe koju sami odaberete, na adresu 24000 Subotica, Josipa Kraša 10. Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa kolegama Tonerdiskont-a ne možete samoinicijativno slati na adresu koji je gore naveden.
 

TR Mandarin može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.

Izuzeci od prava na odustanak od ugovora:
Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, kontaktirajte nas kako bismo vam poslali zamenu. 
U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan na sledećem linku.

Nazovite me

Novi proizvodi

» Pokaži sve

0