0 Korpa: 0 RSD
Korpa je prazna.
Kućni foto štampač

Kućni foto štampač

Razmišljate koji da odaberete- inkjet, laserski ili sublimacioni štampač? Svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Pogledali smo najprodavanije modele kućnih foto štampača.

Inkjet štampači  

Najveća prednost inkjet štampača je kvalitet štampanja fotografija. Ovo posebno važi za pristupačne foto štampače koji ne rade samo sa četiri osnovna CMIK sistema boja. Neki modeli uključuju foto boju, ali i mekšu nijansu sive, magentu ili cijan. Postoje i modeli koji imaju 10 do 12 mastila. Ipak, i dalje insistiramo na povoljnoj ceni za prosečnog korisnika. Popularni modeli uključuju višenamenski Canon PIXMA TS5350 inkjet. Po pristupačnoj ceni ispod 100 € dobijate tri u jedan uređaj za kolor i crno-belu štampu. Uređaj uključuje automatsko dvostrano štampanje, štampanje bez ivica i automatsko povezivanje uključujući USB, WiFi i Bluetooth. Tu postoji nedostatak podrške za AirPrint i Google Print. Rezolucija štampe je 4800 k 1200 dpi. Kvalitet štampe fotografija je veoma dobar i dobijate pouzdan štampač po pristupačnoj ceni uz jednostavan rad. Štampač koristi 2 kertridža sa mastilom Canon PG-560 crnim mastilom i Canon PG-561 zajednički kertridž za mastilo u boji (verzije standardnog i velikog kapaciteta) za štampanje.

Za zahtevnije korisnike, evo Epson Expression Premium XP 600. Cena je preko 100 €, što je i dalje prihvatljivo za kućne korisnike. To je multifunkcionalni štampač sa modernim, ergonomskim dizajnom i kompaktnom veličinom. Prednost je jednostavno rukovanje uz pomoć kontrolne table koja ima lep grafički displej i kontrolna dugmad.  Pored tri potpune usluge (štampanje, kopiranje, skeniranje), nudi automatsko dvostrano štampanje, štampanje bez ivica i podršku za AirPrint i Google Print. Epson Expression Premium XP 600 takođe može da prenosi otiske na CD/DVD medijume, a za štampanje fotografija možete koristiti PictBridge interfejs i slot za SD karticu. Naravno, ovde je štampanje sa mobilnih uređaja pomoću WiFi bežične veze. Štampanje fotografija u visokoj rezoluciji 5,760 k 1440 Dpi pruža korisniku fotografije izuzetno visokog kvaliteta. Ovaj sve-u-jednom dolazi sa četiri odvojena crna, cijan, magenta i žuta kertridža sa mastilom sa oznakom Epson 202 Claria Premium.

Za korisnike koji treba da štampaju više fotografija, preporučujemo inkjet štampač visoke rezolucije sa sistemom rezervoara za mastilo. Ovo smanjuje troškove u smislu troškova štampanja. Po zanimljivoj ceni, ispod 200 evra, na tržištu je multifunkcionalni uređaj u boji sa sistemom rezervoara za mastilo, Epson EcoTank L3160. Ovaj model takođe nudi potpuno štampanje, kopiranje, skeniranje i podršku za AirPrint i Google Print. Omogućava vam da štampate sa mobilnih uređaja preko WiFi mreže. Može se zgodno upravljati pomoću dugmadi na dodir. Fotografija se može štampati u rezoluciji od 5760 k 1440 dpi. Epson 103 EcoTank ima visok kvalitet štampe i niske troškove štampanja zahvaljujući svojim kertridžima sa crnim, cijan, magenta i žutim mastilom. Naravno, postoji mnogo dobrih inkjet i pristupačnih kućnih foto štampača. Odabrali smo najprodavanije modele na našem tržištu. Za dobre rezultate treba koristiti i foto papir visokog kvaliteta.

Laserski štampač

Iako laserski štampači nisu dizajnirani za štampanje fotografija, ipak možete da štampate fotografije visokog kvaliteta. Dobar primer za to je novi model OKI C650. To je štampač u boji visokih performansi koji može da štampa na velikom broju medija. Štampa u A4 formatu pomoću LED tehnologije sa rezolucijom od 1200 k 1200 dpi. Za štampanje koristi četiri toner kertridža - crna, magenta, cijan i žuta. Cena štampača je veća i koristiće ga korisnik koji treba da štampa ne samo fotografije već i promotivne i reklamne materijale za svoje poslovanje.

Štampači za sublimaciju boje

Prenosni štampači za sublimaciju boje postali su veoma popularni u štampanju fotografija. Uspešni mali štampači za fotografije džepne veličine za brzo štampanje originalnih fotografija. Dok možete da štampate fotografije i jednostavne tekstualne ili grafičke dokumente pomoću inkjet i laserske tehnologije štampanja, štampači za sublimaciju boje (prenos toplote) su dizajnirani da štampaju fotografije. Jedan od najtraženijih štampača ovog tipa je Canon SELPHI CP1300, ali i starija verzija Canon SELPHI CP1000. Velika prednost u odnosu na druge prenosive foto štampače je podrška za klasični foto format 10 k 15 cm. Možete da štampate preko WiFi mreže, ali i sa SD kartice. Dostupni su štampanje bez ivica i AirPrint podrška. Kontrole su zgodne i veliki LCD ekran koji se naginje se koristi za pregled pre štampanja. Dobijte prelepe fotografije od 300 k 300 dpi. Kućni korisnici vole ovaj model.

Ovo je zaista jedinstven foto štampač. Ako tražite nešto manje, samo džepne veličine, na tržištu postoji mnogo malih foto štampača za sublimaciju boje. Vredi pomenuti HP Sprocket, Canon Zoemini, ali i modele Kodak Printer Mini ili Polaroid. Postoje neki veoma dobri alati za štampanje fotografija za kućne korisnike. Samo zavisi od toga šta tačno očekujete od foto štampača, koju cenu ste spremni da platite.

messenger logo
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".