0 Korpa: 0 RSD
Korpa je prazna.
Koji tip štampača je pogodan za malu kancelariju?

Koji tip štampača je pogodan za malu kancelariju?

Inkjet štampači 

Mogu biti dobro rešenje ako je jeftinija štampa prioritet. Međutim, trebalo bi da štampate redovno, najmanje jednom nedeljno. Ako ne koristite štampač duže vreme mlaznice se mogu osušiti. Suve i začepljene mlaznice se tada mogu očistiti samo posebnim sredstvima za čišćenje, ili će možda biti potrebno kupiti nove kertridže ili glave štampača, što povećava ukupne troškove štampanja.

Laserski štampači

Ne morate da brinete o laserskim štampačima čak i ako mesecima ništa ne štampate. Pored toga, odlikuju se brzinom štampanja, što je posebno korisno ako treba da odštampate dokument sa više stranica. Obično imaju veće troškove nabavke, ali štampanje ima niske operativne troškove.

Multifunkcionalni štampači

U maloj kancelariji možda neće biti mnogo prostora za skladištenje raznih uređaja. Pored toga, male i srednje kancelarije nemaju koristi od kupovine odvojenog štampača i skenera u smislu troškova nabavke. Multifunkcionalni štampač koji štampa, skenira i kopira može biti pravi izbor za vas.

Pored klasičnih štampača, postoje i štampači velikog formata sa kojim možete da štampate na tehničkim papirima, folijama i drugim materijalima ili 3D štampači koji za vas štampaju trodimenzionalne modele. Ali za uobičajene male kancelarijske svrhe, vredi odabrati jedan od gore navedenih. 

Na koje parametre treba da se fokusirate za vaš kancelarijski štampač?

Sledeća pitanja mogu vam pomoći da odaberete štampač:

Da li ćete štampati u boji ili crno-belo? Boja štampe zavisi od vrste punjenja. Ako u kancelariji štampate samo tekstualne dokumente, crno-beli štampač će biti dovoljan. Ako želite da štampate fotografije, slike, grafikone u boji ili mape- odaberite štampač u boji. Kada birate, uzmite u obzir rezoluciju štampanja u boji (naročito ako želite da štampate fotografije i slike) i cenu punjenja u boji da biste dobili predstavu o tome koliko će koštati rad štampača u boji (u poređenju sa crno-belim štampačem).

Koliko često i koliko stranica ćete štampati? Brzina štampanja obično označava koliko stranica štampač štampa za 1 minut. Laserski štampači obično mogu da štampaju 20 do 30 stranica u minuti, ali neki kancelarijski štampači sada mogu da štampaju 60 ili više. Inkjet štampač obično obrađuje 5 do 20 stranica u minuti.  Ako štampate nekoliko stranica nedeljno, potreban vam je štampač koji ima manju brzinu štampanja, ali vam je pristupačniji. Međutim, ako često štampate veliki broj dokumenata, fokusirajte se na laserski štampač visokog kvaliteta.

Da li želite da štampač može da skenira i kopira? Ako tražite štampač koji „može da uradi sve“, obavezno se fokusirajte na višenamenske štampače tako da ne morate posebno da kupujete kopir ili skener. Možete da  štampate u boji i crno-belo, skenirate dokumente na računar i pravite kopije postojećih dokumenata ili knjiga. Cena kupovine višenamenskog štampača je obično veća od cene samostalnog štampača, ali nudi više pogodnosti i štedi prostor u kancelariji. Funkcije štampača koje takođe mogu biti korisne su: štampanje bez ivica, podrška za direktno štampanje, WiFi ili Bluetooth, automatsko dvostrano štampanje.

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nazovite!
Tel: 065-8818-585 ili 024-541-523

messenger logo
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".